Ревюта на P2P платформите в които инвестирам. Глава #9

Осем глави с аргументи по-късно (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8) дойде момента да споделя детайлни ревюта на P2P платформите, в които съм преценил да инвестирам и моето мнение за тях.

Ако вече инвестирате, вярвам че ще е полезно за вас да започнете да следите печалбите от P2P активите си. В следващата глава от наръчника ви споделям как седя портфолиото ми от P2P платформи и как изчислявам релната си възвръщаемост, с помощта на безплатен софтуер, който с мой приятел програмирахме сами.

Ако тепърва решите да изпробвате някоя от P2P платформите, ще съм признателен да се регистрирате през моите партньорски линкове. Така не само вие ще получите начален бонус (където има активни кампании). По този начин аз също имам възможност да получа бонус от платформите, който да компенсира усилията ми. Вярвам, че това е справедливо и за двете страни, на база на десетките часове, които съм инвестирал в създаването на този дигитален наръчник.

Не бих ви насочил към платформа заради бонуса ѝ. Не съм финансов консултант, на който основния му доход е от комисионни.

За разлика от „класическия българин“ инвестиционен консултант (застрахователен агент, брокер, кредитен посредник), който ви натиска само към продукта, от който взима комисионна – при мен ви гарантирам че не е така. Споделям ревюта на платформи единствено ако мисля че е добра идея и след като съм се уверил, инвестирайки първо моите средства.

Към този момент, моята селекция е следната:

Моя избор съм го направил на база проучване, четене на различни ревюта и мнения на други инвеститори, анализ, и разбира се – лично мнение.

  • Платформите не ми плащат за тези ревюта. Всяко от тях е написано на моя самоинициатива и отразява плюсовете и минусите както аз ги виждам 🖐
  • Някои от платформите имат бонуси за присъединяване. Съветвам ви да не се фокусирате или влияете много от това. Да, допълнителна полза е (краткосрочно), но в никакъв случай (дългосрочно) тя не трябва да е определяща при решението ви да инвестирате в дадена платформа или не.

Инвестирайте разумно.

Здравейте 👋 и добре дошли в моя онлайн наръчник (напред към глава #1). Казвам се Калоян Косев. През деня съм част съм от dream-team-ът на DevLabs. Вечерите развивам различни мои странични проекти като EasierEnglish.BG, Dora for Teams, CryptoTab и други. През студентските си години бях част от международната студентска организация AIESEC. В последната година от следването си спечелих стипендия за Лятната предприемаческа програма, администрирана от Института по международно обучение в Ню Йорк. По този начин имах възможност да уча в Babson College - един от най-престижните университети по предприемачество в САЩ. Част съм от Асоциацията на българските лидери и предприемачи.

1 коментар

  1. Ако сте открили правописна, пунктуационна, смислова или друг вид неволна грешка из наръчника – моля да ме извините. Вероятно не съм го направил нарочно ?

    Създадох форма, където може да докладвате за такъв тип проблеми. Целта ми е да преместя този тип обратна връзка на друго място, като по този начин – коментарите под статиите остават конструктивни, по темата и в контекста на статията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *